27 January 2012

Fiber dRink ~


=>Nak diet???? jom kita try...CT telah mengamalkannya dan berat badan dah pon turun 3kg...member pon da tegur, CT nmpk kecik sket..(jd la kecik jugak dr tak kecik lgsung kan)huhuhuw....skang still continue lg, sehingga ketemu berat badan ideal....hehew

Catalyst Natural Fibre Drink membantu anda mengatasi:
Berat badan berlebihan

Pengambilan Natural Fibre Drink akan memekatkan isi perut dan menyebabkan pelepasan ke dalam usus lambat. Proses ini menyebabkan timbulnya rasa kenyang dan selera makan akan menurun. Ia akan membantu mengurangkan berat badan dan menguruskan badan.

Gastrik
Selain makanan pedas dan stress, gastrik juga disebabkan oleh bakteria H.pylori yang dapat hidup di dalam perut berasid. Bukti saintifik menunjukkan Lactobacili menghasilkan asid organik yang boleh merencatkan pertumbuhan bakteria pathogen. Natural Fibre Drink penting untuk pembiakan lactobicili untuk menguatkan sistem pertahanan usus dan mencegah jangkitan.

Kembung
Berlaku akibat penambahan gas di dalam saluran intestinal gastro kerana proses fermentasi (penapisan) dan pereputan makanan yang tidak dihadam oleh bakteria. Kembung juga terjadi kerana laktosa intoleren (ketidakserasian susu) dan pertumbuhan bakteria pathogen. Natural Fibre Drink membantu sistem penghadaman dan menggalakkan keseimbangan bakteria di dalam usus.

Diabetes
Natural Fibre Drink membantu mengawal paras gula dalam tubuh. Serat yang bersifat seperti gam akan mengikat lema-lemak, gula berlebihan serta hampas pencernaan. Masalah longgokan lemak dan kolestrol dalam badan dapat diatasi, membantu peredaran darah dan menguatkan semula jantung. Disamping itu juga, gula yang diikat tadi dapat menurunkan kandungan gula dalam darah dan air kencing. Tidak mengandungi laktosa yang memberi kesan ketidakselesaan perut.

Sembelit
Bahan buangan (feses) yang bergerak perlahan melalui usus boleh mengakibatkan sembelit. Natural Fibre Drink mencegah konstipasi (sembelit) secara melebut, menghidrasi dan menambah isipadu air pada feses.

Mengurangkan risiko kanser
Nilai pemakan yang terdapat di dalam Natural Fibre Drink mampu menentang pertumbuhan kanser di dalam kolon dan beberapa bahagian lain sistem pengahadaman. Ia meneutralkan enzim berbahaya yang boleh mengubah prokarsinogen kepada karsinogen yang aktif untuk meransang sistem pertahanan tubuh menentang aktiviti sel tumor.

Kolestrol
Masalah kolestrol dapat dikurangkan dengan pengambilan Natural Fibre Drink. Ia bertindak dengan dua cara iaitu memecah kolestrol supaya mudah dibuang atau dengan menyerap terus kolestrol tersebut. Ia menghalang penyerapan kolestrol dari usus.HARGA:
1 kotak (15 sachet) = RM59.90
sabah/sarawak = RM64.90 —

Terima Kasih

No comments:

© Tyms Simply Shop | Template Designed By Blog Bingkisan Hati