13 November 2013

Mealshakes - SHAKLEE -

Vitamin yang sesuai untuk kanak-kanak ini terdiri daripada Mealshakes & OmegaGuard (1 tahun ke atas), Vita-lea Kids & Chewable Vita-C Plus (4 tahun ke atas).

Tapi kali ni, CTMEALSHAKES sahaja. Apakah Mealshakes ini?

Basically, Mealshakes ni adalah Makanan Tambahan yang kaya dengan Protein dan Kalsium. Ia juga kaya dengan 19 jenis vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B12, B6, Thiamin, Riboflavin, Asid Folic, Vitamin C, Vitamin E, Biotin, Vitamin D, Niacin.

Mealshakes juga mengandungi Mineral-mineral penting seperti kalsium, iodin, besi, fosforus, magnesium, selenium, chromium, molybdenum, zinc, dan juga mengandungi 9 jenis asid amino yang diperlukan badan.

Oh ya, ada juga ramai orang di luar sana yang salah faham dan anggap Mealshakes ni 'Makanan Segera', sebab tertulis di situ 'Instant Protein'. Jadi saya nak perbetulkan salah faham ni ye.

Sebenarnya, menurut Nutritionist Shaklee, 'Instant' di sini bukanlah bermaksud makanan segera, tetapi ia adalah protein yang 'segera' diserap oleh badan, sebab ia dah semulajadi dalam bentuk asid amino, jadi ia tidak akan mengganggu buah pinggang.

Kalau kita ambil protein dalam bentuk ayam, ikan, dan lain-lain, ia perlu ditukar kan ke bentuk asid amino dahulu, baru boleh diserap oleh badan. Ok, kenapa kita perlu beri anak-anak food supplement?

Mengikut pengalaman kami sendiri, memang agak susah kita nak control semua makanan bila anak-anak semakin membesar. Contohnya bila balik dari kenduri kahwin, biasa orang akan bagi 'jajan' dan gula-gula kat budak-budak. Hmm...sangatlah tak sihat kan..nak halang 100% memang susah.

Itu tak masuk kalau makan di luar yang penuh dengan Pak Ajinomoto, gula, garam & minyak berlebihan. Huhu..

Tapi ada pula yang kata, takpela..kami ni dah jadi tokey vitamin, kaya, bolehlah beli vitamin untuk anak-anak..kami aminkan aje yang kata kami ni kaya tu ye. Heheh....Alhamdulillah..

Tapi, kalau anda nak tau sebenarnya, vitamin Shaklee adalah yang paling berkualiti dan mampu dimiliki oleh majority rakyat Malaysia.

Untuk Mealkshakes ni, kanak-kanak 12 tahun ke bawah boleh ambil 1 sudu teh sahaja sehari. So, kalau seorang anak makan, 1 tin tu tahan 2-3 bulan. Purata tak sampai RM30 pun sebulan. Agak-agak mampu ke tak?

Kalau kita boleh beli baju anak sepasang RM50, makan kat luar fast food pun dah berpuluh-puluh ringgit kan. So, takkan nak spend untuk supplemen anak bawah RM50 sebulan pun rasa mahal kan..

Shaklee ni harganya setanding kualiti. Mahal bukan bermaksud harga yang tinggi melampau, tapi ia masih mampu milik. Malah, ia juga menjadi 'good long term investment' untuk kesihatan anak.

Yelah budak-budak ni kan ramai yang jenis tak lalu makan sayur, lepas tu suka makan 'jajan'. Kalau dah badan tak cukup nutrisi, mungkin akan kerap sakit, demam, selsema. Dah lagi banyak kos untuk perubatan.

Dengan Mealskahes, cara makan pun senang. Cuma tambahkan 1 sudu teh Mealshakes ke dalam susu atau apa-apa minuman anak-anak. Orang dewasa pun boleh ambil 1 sudu besar sehari. Sangat sesuai untuk seisi keluarga.

Mealshakes ni dah la berkhasiat, rasanya sangat sedap, bau dan rasa macam aiskrim Vanilla. So budak-budak memang akan suka.

Kualiti hidup paling penting. Semua ibu bapa nak anak jadi sihat dan pintar kan. Health is Wealth.


Kalau 1 family makan mealshakes, 1 tin tahan untuk 1 bulan. Bancuh untuk seisi keluarga masa sahur, InsyaAllah kita dapat menjalani puasa dengan lebih bertenaga!!
Hubungi ct  segera untuk Harga Istimewa!!
Thanks for reading! :)

ID 1000595
SITI FATIMAH BINTI RAHMAT
019-2334967

Terima Kasih

No comments:

© Tyms Simply Shop | Template Designed By Blog Bingkisan Hati